wtorek, 13 września 2016

Grupa II

W dniu 13.09.2016 r. grupa II warsztatów kulinarnych realizowała 5 przepisów.
Było to:ciasto z musem truskawkowym, wafle bakaliowe, rolada serowa, jajko sadzone
na papryce i talarki ziemniaczane.


Degustacja II grupy warsztatów.





Rolada z żółtego sera

250 g żółtego sera
1/2 czerwonej papryki
100 g szynki w plastrach
2 ogórki konserwowe
200 g serków topionych z szynką
1 łyżka posiekanej pietruszki
pieprz do smaku
Plastry sera układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na zakładkę. Pieczemy w temp.150 stopni  C.aż ser się roztopi.Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Paprykę, szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę i mieszamy rozgniecionymi widelcem serkami i natką pietruszki. Doprawiamy pieprzem.
Farsz smarujemy na całej powierzchni sera, zawijamy w rulon.Owijamy folią  aluminiową wkładamy do lodówki . Po ostygnięciu kroimy w centymetrowe krążki.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz