W dniu 13.09.2016 r. grupa II warsztatów kulinarnych realizowała 5 przepisów.
Było to:ciasto z musem truskawkowym, wafle bakaliowe, rolada serowa, jajko sadzone
na papryce i talarki ziemniaczane.
na papryce i talarki ziemniaczane.
Degustacja II grupy warsztatów. |
Rolada z żółtego sera
250 g żółtego sera
1/2 czerwonej papryki
100 g szynki w plastrach
2 ogórki konserwowe
200 g serków topionych z szynką
1 łyżka posiekanej pietruszki
pieprz do smaku
Plastry sera układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na zakładkę. Pieczemy w temp.150 stopni C.aż ser się roztopi.Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Paprykę, szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę i mieszamy rozgniecionymi widelcem serkami i natką pietruszki. Doprawiamy pieprzem.
Farsz smarujemy na całej powierzchni sera, zawijamy w rulon.Owijamy folią aluminiową wkładamy do lodówki . Po ostygnięciu kroimy w centymetrowe krążki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz